I nasa deca

Mole se sve kolege g'79, da ako zele, pomognu u izgradnji g'79 MFUBG platforme, i ukazu na teme koje bi mogle "duhovno"/zdrastveno / intelektualno obogatiti nasu generaciju. Predlazem da me licno kontaktirate i saljete predloge na moj privatni Vajber broj. Vlada.

 

MATURANT IZ ZAJEČARA UČINIO JE PODVIG DOSTOJAN DIVLJENJA: Kroz prozor pekare ugledao čoveka koji se gušio komadom hrane, odmah je pritrčao A NJEGOVA REAKCIJA JE SPASLA ŽIVOT

SRBIJA
28.09.2019. 19:01h
 
 
Dimitrije Stanojević, maturant Medicinske škole u Zaječaru, primenivši Hajmlihov zahvat spasio je čoveka koji se gušio. Sve je dogodilo u petak ujutru ispred pekare u Zaječaru, a on je pomogao čoveku dok nije došla Hitna pomoć.

 

Ovaj mladić, rodom iz Svrljiga, dok je kupovao doručak, kroz prozor pekare primetio je da čoveku nije dobro, piše Glas Zaječara.

 

 
ILUSTRACIJAFOTO: SHUTTERSTOCK

- Sve se dogodilo oko 8 sati kada sam išao po doručak. Video sam kroz prozor da se jedan čovek guši. Istrčao sam napolje i njegova žena mi je rekla da se zadavio. Brzo sam krenuo da radim Hajmlihov zahvat i rekao ljudima u pekari da zovu Hitnu pomoć. Lekari su potom aspiratorom izvukli sve, reanimirali ga i odvezli u bolnicu - prepričava Stanojević.

 

Njegov otac, Vlada Stanojević, inače radnik svrljiškog vrtića “Poletarac”, za Južne vesti kaže da je ponosan na Dimitrija.

 

- Dima, kako ga zovu svi drugari, nimalo se ne razlikuje od svojih vršnjaka i vaspitan je da uvek i bilo kome pomogne u nevolji. Naravno da sam ponosan na njega i, ako se po jutru dan poznaje, biće pre svega dobar čovek i odličan lekar - kaže otac ovog mladića.

 

Nakon završetka srednje škole, ovaj hrabri mladić iz Svrljiga planira da nastavi studije medicine.

 

ILUSTRACIJAFOTO: NEBOJŠA MANDIĆ/ILUSTRACIJA

Direktor škole: Srećni smo i ponosni na našeg učenika

 

Davor Janković, direktor Medicinske škole u Zaječaru, kaže da je srećan jer je njihov učenik pokazao humanost i hrabrost.

 

Ne mogu da opišem koliko sam srećan i zadovoljan što je Dimitrije iskazao humanost i sve vrednosti koje promoviše Medicinska škola. Pokazao je hrabrost i spremnost da primeni znanje koje mu prenose nastavnici - rekao je Janković.

 

Iako ga je i javno pohvalio, to će, kaže, učiniti i na prvom Nastavničkom veću.

 

(Kurir.rs/Južne vesti/Glas Zaječara, B. STamenković)

https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3329947/maturant-iz-zajecara-ucinio-je-podvig-dostojan-divljenja-kroz-prozor-pekare-ugledao-coveka-koji-se-gusio-komadom-hrane-odmah-je-pritrcao-a-njegova-reakcija-je-spasla-zivot

 

Knjiga za procitati, pokloniti, u svoju biblioteku staviti, i potomke nauciti. Cestitke autorima na radu i dokumentovanju nasih uspesnih Srbskih zena "junaka", u njihovu slavu, a deci za uzor. 

ONE SU PROMENILE SRBIJU Izuzetne Srpkinje
DOMAĆE BIOGRAFIJE, MEMOARI, DNEVNICI, PISMA
Šifra artikla: 326876
Isbn: 9788674462751
Autor : Tatjana Loš, Milena Marković
Ekskluzivno izdanje o pravim vrednostima, moralu, hrabrosti. I idealima!
Prvi put naša izdavačka kuća izlazi sa izdanjem koje je namenjeno uzrastu od tinejdžerskog do zrelog doba, svojevrstan spomenar najznačajnih žena Srbije, od Jelene Anžujske do Ane Ivanović.
Ovaj ekskluzivan projekat obuhvata 70 biografija srpskih heroina koje po svojoj uzvišenosti i moralnoj lepoti ne zaostaju za ženama koje su uticale i menjale svetske tokove istorije. Ovo je knjiga njima u slavu, nama na ponos!
Cena na sajtu: 840-990,00 RSD

Адреса: Београд

Радно време:  ⋅ Отвара се у 08:00 , Телефон: 011 3087515