Pa zar Mobing postoji kod nas?

23.07-20- G. muž kratko, tačno, ubitačno.... ali to traje decenijama.

23.07-20-- Kad smo osnivali Nezavisni sindik LF i zakupili autobus da odemo na godiš., skupšt u Bgd, tamo nas je dočekao lični odraz u ogledalu sa malo kolega iz unutrašnjosti a Beograđana nigde. Po povratku smo stavljeni na spisak za otkaz. Odmah smo organizovali slavljene naše slave... i dobili još jedan veliki minus... Bio je to nepobedivi duh nepokorenih i najava političkih promena.
Šta mi smeta, sem blokade tel da ne mogu ni 2%da ispratim grupu...? Neću pozive sa nepoznatog broja da potpišem koji su ravni pozivu SNS u izborima.... Neću poziv ni sa poznatog broja ljudskog škarta, lošeg čoveka... Neću kontrolu spiskova jer čitam samo ideju i na nju odgovaram i ništa ispod toga. Neću nešto što je ozbiljno i što bi trebalo nekom da pokaže da je neznalica a sve počinje uz vince i završi sa cin, cin na način kao što se krojila sudbina Juge u lovačkim kućama uz prase na ražnju i žestinom na stolu To je neprimeren početak i srozava struku. Bar za mene, na druge se ne ljutim. Ne slažem se sa ocenom ministra da je KŠ najbolje što imamo jer, po definiciji, kod toliko lekara to nikad nije tačno. Pozdravljam kolege veterinare iz Kraljeva koje imaju sastanak sa znanjem a ne tračerske konferencije kao npr gde se premijerka nešto pravda novinarima a dr sa koga još uvek kaplje znoj iz skafandera polaže računa nestručnim licima. Šarada da prođe vreme i da se izbegnu prave teme koje ovde provejavaju s vremena na vreme. Podržavam zaštitu ugroženih kolega ali to je oduvek problem zdravstva po dubini. Na našim sastancima, u DZ, svi su slobodno izražavali svoje mišljenje i zajedno smo donosili bitne odluke svesni da niko od nas nije najpametnija u svemu

23.07-20-- Od kako je počela epidemija Kovida na posao dolazim redovno, bez dana odsustva. Imam dva deteta mlađa od 12 godina ali nisam iskoristila ni benficiju ponuđenu na početku epidemije da mogu da ne radim. Nisam otvarala bolovanje, za mene nije bilo povlačenja. Smatrala sam da je to moja obaveza kao lekara, osećala sam humanost i patriotizam. Posle svega toga, zbog iznošenja svog mišljenja kao osnovnog ljudskog prava u demokratskom društvu kakvo je naše, sada sam izložena mobingu i sa strahom dolazim na posao. Pritom nisam nikada bila, niti sama sada član pa čak ni simpatizer neke političke opcije. Ipak, ministar zdravlja je obećao da će nas zaštiti pošto kako je rekao "ovo nije plemensko društvo". U protivnom ću biti prinuđena da u ovo teško vreme dam otkaz jer nisam spremna da trpim takve pritiske. Poruka koleginice sa xy. - Naloženo joj je da isprazni sobu do 14h , prebačena na drugo odeljenje i skinuta sa operativnog programa. Sutradan nakon potpisa peticije lekara za raspustanje Covid-19 Strucnog Staba (SF) u BG. SRAMNO..= na delu i praksi Komunizam/Nacizam zar ne?

- Ko je dovoljno dugo živeo u toj zemlji pod bilo kojim vladarem ima dovoljno mozga da ne potpisuje bilo kakve peticije.

- "mobing"?? U šta se jezik današnje srpske inteligencije pretvorio?

Share this page