Tamo Daleko - Hor - Crveni Trg, Moskva

The Pianist - Best Scene HD; 920,040 views•May 26, 2011

https://www.youtube.com/watch?v=l6XwAZ2nKA4
frilloz4
238 subscribers
This is one of my favourite scenes from this film. The pianist is played by Adrien Brody and the German Officer is played by Thomas Kretschmann.
The piece is Ballade No.1 Op.23 composed by Chopin
920,040 views•May 26, 2011

On February 8th, 1943, Nazis hanged 17-year-old Lepa Radić for being a Yugoslavian Partisan during World War II. When they asked her the names of her companions, she replied: “You will know them when they come to avenge me.”

Neka joj je (17-year-old Lepa Radić) vecna slava i pamjat.......setite se i pomolite se za njenu dusu.....

Мајка православна: Једна од најпотреснијих песама о страдању Срба у Другом светском рату

23. октобра 2019. у 19:07

Мајка православна је песма Владимира Назора, једна од најпотреснијих песама о страдању Срба у Другом светском рату.

 

Написана је у јануару 1943. године убрзо након што је отишао у партизане. Назор је био ужаснут затеченим призорима попаљеног Кордуна и масовним усташким злочинима над српским становништвом.

Мајка православна

Јеси ли се насједила на гаришту куће своје,
ох, та кућа б’једна! –
тражећ оком и руком кол’јевчицу малог Јове,
иконицу светог Ђорђа и ђерђефић твоје Руже?
Све је сада дим и пепел, све прогута чађа тавна –
ти, сломљена крепка грана, најбједнија међ женама,
мајко православна!

Јеси ли се находала ногама што једва носе
ох, те ноге болне!
Јеси ли се уморила тражећ Руму, краву своју,
краву своју, хранитељку старе баке и дјечице?
Да л’ је вуци растргоше ил’ је сакри шума тавна?
Не мучи се! За кога би сада били сир и мл’јеко,
мајко православна?

Је си ли се наплакала над судбином друга свога,
о друже љубљени!
Издајом га уловише, као пса га измлатише,
мучили га, везали га, бацали га у тамнице.
И он кога срце вукло дјела вршит тешка и славна,
као хром се богаљ врати да ти умре на рукама,
жено православна.

Јеси ли се накукала изнад оне страшне јаме,
о јамо проклета!
Гдје са гркљаном пререзаним дјеца твоја сада леже
покрај баке, и гдје мајку своју зову, за њом плачу;
и боје се, јер је рупа пуна људи, влажна, тавна?
Шутиш. Печат шутње јад је на уста ти ударио,
мајко православна.

Бл’једиш, тањиш и кочиш се, но бол немој гушит своју,
бол ти предубоку!
Пусти нека тужба твоја одјекује широм земље
и нек траје вјековима. Нека чују у што сада
прометну се сјета твоја, твоја туга стара, давна.
– Шутиш. Бл’једиш. И ореол мучеништва већ те круни,
мајко православна.

У попаљеном српском селу
код Вргинмоста
1943.

Расен

http://hronograf.net/2019/10/23/majka-pravoslavna-jedna-od-najpotresnijih-pesama-o-stradanju-srba-u-drugom-svetskom-ratu/

 

 

 http://hronograf.net/2019/10/21/pucajte-ja-i-sada-drzim-cas-profesor-miloje-pavlovic-odbio-je-da-ga-spasu-i-stradao-sa-djacima/

Професор Милоје Павловић стао 21. октобра у строј са својим ђацима, а његове последње речи су ушле у легенду

21. октобра 2019. у 17:20 

Може ли се победити смрт? Постоји ли пут у вечност? Може ли да се живи заувек? Питања су која људски род покушава да одгонетне од када постоји. А један човек, Шумадинац, пре 78 година је показао да је одговор „ДА“.


То је Милоје Павловић, професор и директор Мушке гимназије у Крагујевцу, који је 21. октобра 1941. одбио понуду злочинаца да му се спасе живот, и који је стао у строј са својим ђацима и заједно с њима погинуо. „Пуцајте, ја и сада држим час“ биле су му последње речи, са којима је отишао у незаборав.

Милоје Павловић је рођен у селу Горње Јарушице 1887, од оца Александра и мајке Катарине.

Био је коњички потпуковник, учесник балканског и Првог светског рата. Омиљени професор и директор Мушке гимназије. Организовао је Соколско друштво. Учествовао је у Првом и Другом балканском рату, прошао кроз битке за ослобођење Косова и Метохије у Куманову и на Брегалници, издржао све патње и тегобе албанске голготе, стигао на Крф, па на Солунски фронт, прошао Кајмакчалан и ратовао све до ослобођења Шумадије, Београда и целе Србије. Носилац је великог броја одликовања, од Албанске споменице па до Ордена белог орла са мачевима, Златне и Сребрне медаље за ревност у служби, Ордена Светог Саве петог, четвртог и трећег реда. Захваљујући њему је подигнут и Споменик палим Шумадинцима. Он је био личност од великог значаја и ауторитета – прича историчар и академик професор Жељко Зиројевић.

Његов патриотизам и родољубље су се видели и 27. марта, када је говором згазио на Тројни пакт. Као професор и васпитач је показао држање 21. октобра 1941. Имао је 54 године, изведен је из школе с ученицима на стратиште.

„Ако ми живот зависи од тебе, такав ми живот не треба“

– Угледао га је и пришао му организатор „фашистичког збора“, и ратни злочинац Марисав Петровић, и рекао му: „Ене, и ти си ту…“. Милоје га је погледао оштро, са презиром. Марисав му је рекао: „Знаш ли, бре, да ти живот зависи од мене?“ Директор гимназије му је рекао, према тврдњи сведока који су преживели погром: „Ако ми од тебе зависи живот, такав ми живот не треба“. Тиме је Милоје Павловић ушао у легенду, а сам његов чин је био такав да је за тај свој подвиг 27. новембра 1953. године проглашен за народног хероја Југославије. На дан када је рођен – прича Жељко Зиројевић.

Завршио је два факултета, Филозофски и Правни, студирао је Српски језик и књижевност код професора Јована Скерлића, који је тражио да он остане и буде асистент на факултету. Међутим, он је то одбио, и вратио се у Крагујевац да предаје у школи. Био је поносни Шумадинац и ратник. Одбио је понуђени живот, загрлио своје ђаке и са њима кренуо у смрт. Тако је показао да је личност вечног трајања и професор за сва времена. Он је и сахрањен заједно са својим ђацима, код споменика „Пето три“, који симболизује птицу сломљених крила.

Да је херојска прича о страдању Милоја Павловића тачна потврђује и сведочење др Милана Станковића, који је био ученик осмог разреда гимназије и преживео стрељање. Он је записао разговор између свог директора и фашиста. Рекли су му да је „васпитао генерације комуниста“. А он им је одговорио:

„Ја нисам комуниста, нити сам ђаке учио комунизму. Ја сам професор књижевности и своју децу сам учио патриотизму. Ја не тражим да ми помажете и не треба ми ништа од вас“, рекао је легендарни професор, који је након тога заједно са својим ученицима смештен у „топовске шупе“, и после проведене ноћи у њима изведен на стрељање.

Тада је загрлио своје ђаке и пре него што их је покосио рафал митраљеза узвикнуо душманима легендарну реченицу: „Пуцајте, ја и сада држим час“.

Милоје Павловић волео је ђаке као своју децу, коју он и његова супруга Наталија никада нису добили.

Стрељано 300 деце

Поема Велики школски час се одржава од 1963. године, када је постављен споменик стрељаним ђацима. У манастиру Светог Димитрија у Бајчетини постоји мозаик Крагујевачких новомученика, где је приказан Милоје Павловић са својим ученицима. Подигнута му је биста испред некадашње учитељске школе, а у родном селу на кући му је постављена спомен-плоча. У злочину који су немачки окупатори починили у Крагујевцу 1941. године убијено је 3.063 недужних грађана, који су сакупљани са улица, радних места, пијаца. Међу њима је било 300 деце.

Телеграф

http://hronograf.net/2019/10/21/pucajte-ja-i-sada-drzim-cas-profesor-miloje-pavlovic-odbio-je-da-ga-spasu-i-stradao-sa-djacima/==================================================================================================================================================================

 

http://hronograf.net/2019/10/21/pucajte-ja-i-sada-drzim-cas-profesor-miloje-pavlovic-odbio-je-da-ga-spasu-i-stradao-sa-djacima/
Професор Милоје Павловић стао 21. октобра у строј са својим ђацима, а његове последње речи су ушле у легенду
www.hronograf.net  , 21. октобра 2019. у 17:200

http://hronograf.net/2019/10/21/pucajte-ja-i-sada-drzim-cas-profesor-miloje-pavlovic-odbio-je-da-ga-spasu-i-stradao-sa-djacima/
Професор Милоје Павловић стао 21. октобра у строј са својим ђацима, а његове последње речи су ушле у легенду
www.hronograf.net , 21. октобра 2019. у 17:200

Manifestacijom

Manifestacijom "Dani slobode" proslavljaju se dva važna datuma u istoriji Beograda – 20. oktobar 1944. godine, dan kada je oslobođen Beograd u Drugom svetskom ratu i 1. novembar 1918. godine, kada je Beograd oslobođen u Prvom svetskom ratu.

Moj otac ucestvovao u oslobadjanju Beograda od fasista. Slava mu i nezaborav. Bio u  nekoj crnogorskoj brigadi. Na slici je imao je 17 godina, i rodjen je 01.05.1927,  u Koritima opstina Bijelo Polje. U partizanima je bio od februara 1943. Posle rata je isao u oficirsku skolu. Penzionisan je u cinu potpukovnika. Sluzbovao je u Sarajevu, Beogradu , Kocanima, Ohridu , Skoplju i Sapcu gde je i penzionisan. Umro 2016 u Beogradu gde je ziveo od 1980.  Jedna mala digresija. Radeci na VMA imao sam priliku da upoznam kao pacijenta njegovog komandanta  narodnog heroja generala Spasoja Todorovica. Kada sam mu rekao da je on bio komandant mom ocu Vukomanu odgovorio mi je “ Vi ste Vukomanov sin ? Ako ste mali prst od njega dovoljno je za ceo zivot” i ja se ponosim time. Seca se sin Ljubo, i prilaze

Moj otac ucestvovao u oslobadjanju Beograda od fasista. Slava mu i nezaborav. Bio u nekoj crnogorskoj brigadi. Na slici je imao je 17 godina, i rodjen je 01.05.1927, u Koritima opstina Bijelo Polje. U partizanima je bio od februara 1943. Posle rata je isao u oficirsku skolu. Penzionisan je u cinu potpukovnika. Sluzbovao je u Sarajevu, Beogradu , Kocanima, Ohridu , Skoplju i Sapcu gde je i penzionisan. Umro 2016 u Beogradu gde je ziveo od 1980. Jedna mala digresija. Radeci na VMA imao sam priliku da upoznam kao pacijenta njegovog komandanta narodnog heroja generala Spasoja Todorovica. Kada sam mu rekao da je on bio komandant mom ocu Vukomanu odgovorio mi je “ Vi ste Vukomanov sin ? Ako ste mali prst od njega dovoljno je za ceo zivot” i ja se ponosim time. Seca se sin Ljubo, i prilaze "Spomen" na zrtve u odbranu svoje Domovine za Besmrtni Marsh od ne ljudi, "fasista." Vecna mu Slava, i da se generacijama pamti.........

Потресне скулптуре подсећају на покољ над Србима, о којем се деценијама ћутало

Срна / Дубравка Благоје

17:23 07.09.2019(освежено 17:30 07.09.2019)Преузмите краћи линк

63314

Пратите нас

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Старом Броду да је то место, у ком су усташе убиле више од 6.000 Срба — место двоструког страдања, и то зато што је комунистички режим сакривао усташки злочин.

Додик је истакао да се у Старом Броду догодио стравичан пир, који је стравичан највише због тога што је било забрањено да се о њему говори, преноси РТРС.

„Убијање Срба била је званична политика НДХ. Срби који су дошли овде, очигледно им је било намењено да буду побијени“, рекао је Додик у Старом Броду, где је данас освештан Спомен-музеј српским жртвама које су мученички страдале 1942. године од усташке руке.

Он је истакао да данас не би било ни овога у Старом Броду, да није Републике Српске, те је истакао како је оправдана била борба за Српску.

СРНА / ТАТЈАНА ПАРАЂИНА

Додик: Стари Брод двоструко место страдања

Додик је додао да ће у Стари Брод долазити кад год буде могао и да то мора бити место на које ће долазити школске екскурзије, да би деца научила шта се овде догодило.

СРНА / ТАТЈАНА ПАРАЂИНА

Скулптуре које симболизују страдање 6.150 Срба над којима су покољ починиле усташе Јуре Францетића 1942. године.

Покољ у Старом Броду и Милошевићима десио се у пролеће 1942. године на обалама реке Дрине, у општини Вишеград.

Усташе, предвођене Јуром Францетићем, у овом покољу убиле су више од 6.000 ненаоружаних Срба, и то искључиво — цивила. Цивили су страдали и у реци Дрини, док су бежали од усташа.

У знак сећања на страдале српске мученике, данас је у Старом Броду освештан Спомен-музеј, за који је пројекат урадио архитекта Новица Мотика из Зворника.

https://rs.sputniknews.com/vesti/201909071120781627-potresne-skulpture-podsecaju-na-pokolj-nad-srbima-o-kojem-se-decenijama-cutalo/

Komentari:

- Buki Bukic - I sad zamislite da neko iz te porodice Francetića postane Predsednik Srbije, ludilo.

http://hronograf.net/2019/10/03/ovo-nas-nisu-ucili-cetnici-oslobodili-34-grada/

ОВО НАС НИСУ УЧИЛИ: Четници ослободили 34 града

3. октобра 2019. у 10:27

Од 1941. до 1944. четници под вођством генерала Драже Михаиловића ослободили су 34 града у Србији, БИХ и Црној Гори, а послератна, комунистичка литература те акције приписивала је партизанима иако су они у то време били у НДХ, а њихово присуство у Србији и Црној гори било је на нивоу статистичке грешке.

Октобар 1944. Четници Делиградског корпуса на заробљеним немачким камионима улазе у ослобођену варош

Скоро пола века комунистичка идеологија проглашавала је само партизане ослободиоцима и борцима против окупатора. За Југословенску војску у отаџбини (четнике) били су резервисани термини издајника, сарадника окупатора и ратних злочинаца. У Црној Гори и данас влада таква слика, али време је да се и овде саопшти нешто што нас нико није учио, односно што је скривано од нас.

Наиме, партизани су градове ослобађали већином крајем рата, и то после септембра 1944. године, и то након продора Црвене армије. Међутим, од 1941. до 1944. четници под вођством генерала Драже Михаиловића ослободили су 34 града у Србији, БИХ и Црној Гори, а послератна, комунистичка литература те акције приписивала је партизанима иако су они у то време били у НДХ, а њихово присуство у Србији и Црној гори било је на нивоу статистичке грешке. У овом тексту наводимо имена 34 града које су ослободили четници. Истина о томе највише је заслуга Милослава Самарџића, уредника и директора Издавачке куће „Погледи“. Ти подаци се могу проверити у литератури и о томе постоји обимна архивска грађа, како у домаћим тако и страним архивима. Уз то и према аутентичним сликама из Другог светског рата, које је у својим књигама објавио Милослав Самарџић, види се како припадници четничког покрета улазе у ослобођена места од Немаца, широм Србије.

Дража с народом у селу Преслице на Озрену/Фото: Погледи

Овој је списак градских насеља која су четници ослободили од Немаца:

1. Лозница (31. август 1941)

2. Богатић (1. септембар 1941)

3. Крупањ (4. септембар 1941)

5. Горњи Милановац (29. септембар 1941)

6. Чачак (1. октобар 1941)

7. Страгари (4.октобар 1941)

8. Љубовија (октобар 1941)

9. Пријепоље (12. септембар 1943)

10. Прибој (12. септембар 1943)

11. Зворник (17. септембар 1943)

12. Бања Ковиљача (17. септембар 1943)

13. Бијело Поље (септембар 1943)

14. Рудо (18. септембар 1943)

15. Брза Паланка (18. септембар 1943)

16. Љубовија (30. септембар 1943)

17. Бајина Башта (30. септембар 1943)

18. Нова Варош (октобар 1943)

19. Вишеград (5. октобар 1943)

20. Чајетина (10.октобар 1943)

21. Рогатица (14. октобар 1943)

22. Мајданпек (26. август 1944)

23. Кучево (28. август 1944)

24. Лесковац (31. август 1944)

25. Власотинце (31. август 1944)

26. Сврљиг (2. септембар 1944)

27. Кадина Лука (2. септембар 1944)

28. Лазаревац (3. септембар 1944)

29. Подлугови (10. септембар 1944)

30. Бреза (11. септембар 1944)

31. Пљевља (септембар 1944)

32. Ражањ (октобар 1944)

33. Варварин (октобар 1944)

34. Крушевац (14.октобар 1944)

Дража Михаиловић и Рут Мичел

Иван Милошевић, Седмица.ме

http://hronograf.net/2019/09/30/odlazak-ucitelja-s-ucenicima-u-rat-kako-je-srbija-zadivila-svet/

Одлазак учитеља с ученицима у рат: Како је Србија задивила свет

30. септембра 2019. у 14:14

Учитељ Љубомир Симоничић забележио је шта је 1914. године чуо и видео. Не помиње ни место ни школу у којој се десио овај растанак, али помиње одлазак на Дрину и каже: „Мобилизација. Ђаци једне класе окупљени на зборном месту. Дошло је време да буду војници. Позвати су да крену у бој на границу. Појављује се њихов стари учитељ с пушком у руци. И он иде у бој, у трећем је позиву, његови ученици у првом.

И најмлађи бранили отаџбину / Фото: „Ратни поменик”

Раздрагани су. Очи им пуне суза. После здрављења и разговора, учитељ им поче говор речима: ’Мали моји ученици – јунаци! Куцнуо је час, када треба да се покажемо као јунаци, да смо достојни имена Српског. Дошао је час да осветимо Косово и да испунимо аманет наших неумрлих јунака Вељка, Синђелића, Рајића… Да покажемо да смо достојни потомци њихови. Наша браћа у Босни, Херцеговини, Банату и Бачкој и другим местима, још у ропству цвиле. Они нас зову да им помогнемо, да их ослободимо из ропства. Ми морамо то учинити, јер нам је то света обавеза, од наших дедова који су ослободили ово парче земље, нашу драгу отаџбину и нама донели слободу.

Па да ли се сме аманет погазити? Не. По сто пута, не! То би био неопростив грех. У школи вам рекох, какве су патње наше браће под туђином и шта је све наша дужност. Онда сте били веома мали и нејаки. Сада сте војници. У школи беше теорија, а сада је дошло време да се у пракси на бојном пољу покажемо.’ На том месту учитељ стаде да говори, као да се премишља, како да каже да се полазак на фронт примакао сасвим, па наставља.

’Надам се да нећете изневерити наше наде. Надам се и да ћете осветлати образ Српству. Надам се да нећете осрамотити своје родитеље и свог старог учитеља, који вам је дао прво перо у руке и поучио свему што је добро, лепо и племенито. И ја, децо идем са вама. Ако не могу стићи, ја ћу вам муниције и хлеба дотурити, а ако буде потребе и у борбени ред стати са вама. У то име срећан пут ђаци, срећан пут војници. Идите мудро и не гините лудо. Желим да вас у путу и у борби свака срећа прати и да се од скори сви поново сретнемо и искупимо у великој Србији, у којој је уједињено све Српство. Сетите се свог учитеља и не заборавите своје свете дужности.’

Ту се зачуше речи опроштаја, ’збогом, збогом’, настаје љубљење и дирљив растанак. Одоше војници, одоше јунаци, одоше деца… Многи погибоше, али осветлаше образ Српству, својим родитељима и своме учитељу, Својим јунаштвом задивише свет, на њиховим гробовима сазидана је Југославија.”

Уредништво Ратног поменика, који доноси ово сећање, напомиње „да је и заиста Србија задивила свет својом жилавом борбом и невероватном храброшћу, будећи поштовање не само савезника, него и непријатеља.

„Нарочито један феномен, нигде виђен осим у Србији – одлуку српске владе да за одбрану отаџбине у борбене редове изведе децу. Разлог је била бојазан да ће их аустроугарска војска искористити и мобилисати у своје трупе. Тако су првим махом у борбе отишли тек стасали младићи, да би доцније Србија мобилисала последње остатке српске снаге, децу од својих 15-так лета. Они чак нису прошли ни основну обуку, него су их придружили трећепозивцима, који су их у ходу обучавали”, наводи Ратни поменик, а чланак завршава речима: „Хвала им и слава им.”

Олга Јанковић, Политика

 http://hronograf.net/2018/06/02/hrabra-uciteljica-koja-se-smejala-smrti-u-lice-jelena-saulic-bojovic/

Храбра учитељица која се СМЕЈАЛА СМРТИ У ЛИЦЕ – Јелена Шаулић Бојовић

2. јуна 2018. у 13:37

Јелена Шаулић Бојовић, учитељица и хероина Првог светског рата. Са оцем Перком је учествовала у Топличком устанку 1917. године, а потом се придружила чети војводе Бошка Бојовића, за којег се касније удала.

Фото: Wikipedia

„Сматрала сам да чиним једну свету и племениту дужност. А вазда сам желела да умрем само као достојна Српкиња. Па и под непријатељским бајунетима, тој бих се смрти насмејала и без успреге и страха на сусрет изашла“, писала је Јелена Шаулић у свом дневнику.

Успомена на храброст ове жене у њеном завичају живи до данашњих дана али даље од њеног завичаја ретко ко зна за име ове жене. На дугом списку српских жена које су учествовале у ратовима од 1912. до 1918. године, свакако треба истаћи и име, Јелене Шаулић Бојовић.

Ова српска хероина рођена је 1896. године, у селу Јунча До, подно Дурмитора, као најмлађа од петоро деце свештеника Перка Шаулића, а одрасла у Медвеђи, где се њен отац преселио с породицом, због – како је остало забележено – несугласица са црногорским књажевским двором. Јелена се одликовала необичном бистрином ума и најлепшим врлинама, па је у рекордно кратком року завршила учитељску школу.

Међутим, уместо подучавања ђака, прихватила се пушке и са оцем Перком придружила устаничким четама Косте Војиновића на Радан планини, да брани српску нејач Топлице и Јабланице од терора бугарског окупатора. Као борац Гајтанског одреда била је неустрашива и надасве вешта у руковању оружјем, а посебно је као бомбаш била страх и трепет за непријатеље. Њено јунаштво и подвизи соколили су добровољце да издрже, а народу тог дела Србије уливали су веру да је могућ отпор бугарском окупатору.

Када је крајем марта 1917. године, ипак, угушен Топлички устанак, Јелена је са оцем Перком и групом четника отишла у Црну Гору, да би се у дурмиторским врлетима придружила комитској чети војводе Бошка Бојовића, која је војевала против аустроугарске војске.

Многобројни примери њених подвига остали су у сећању народа тог дела Црне Горе, а забележени су и у историјским списима. Ова одважна Дурмиторка посебно се истакла у сукобу комита и жандарма на Врелима, у јануару 1918. године. У том обрачуну погинуло је и рањено 97 непријатељских војника, 23 су заробљена, а међу њима и злогласни Осман Јогуница, аустроугарски вакмајстор из Босне, који је осуђен на смрт, а стрељала га је лично Јелена Шаулић.

Јелена је била крупна црнокоса девојка продорног погледа, оштрог и бритког језика. У Топлици се и данас прича о лепоти ове Дурмиторке, па је остала и узречица – лепа као Јелена Шаулић. По завршетку Првог светског рата, удала се за војводу Бошка Бојовића, засновала с њим породицу у Пљевљима и као учитељица радила у оближњем селу Отиловићи. Међутим, убрзо се, услед последица војевања и исцрпљујућег комитског живота тешко разболела, и преминула је 21. марта 1921. године.

Тек је била закорачила у 26. годину живота. Остала је прича да више од годину дана после њене смрти, у знак жалости, у племену Дробњака, из којег потиче, није било весеља нити су се чуле гусле и песма. Посмртно је одликована Карађорђевом звездом са мачевима.

Фото: Wikipedia

Нажалост и Јелена Шаулић Бојовић данас дели судбину својих храбрих сабораца које је надјачао заборав. Нема данас ниједне улице, јавне установе или удружења које носи име ове „српске Јованке Орлеанке”.

Новости/Хронограф

Чуј Србине брате-први део 8,889 views•Jul 22, 2012

https://www.youtube.com/watch?v=5GVotVpWqCA&feature=youtu.be
Чуј Србине брате-први део 8,889 views•Jul 22, 2012
Невидљива борба, 353 subscribers

Чуј Србине брате-други део 9,016 views•Jul 22, 2012

https://www.youtube.com/watch?v=Lp460xwl88M
Чуј Србине брате-други део
9,016 views•Jul 22, 2012
Невидљива борба

Чуј Србине брате-трећи део 4,979 views•Jul 23, 2012

Чуј Србине брате-трећи део
4,979 views•Jul 23, 2012
https://www.youtube.com/watch?v=hZuHCI_aFe4

Otac Zarko - Raskol u SPC prave papske velmoze 39,490 views•Jun 19, 2011

https://www.youtube.com/watch?v=C-xZLmkS_GM
Otac Zarko - Raskol u SPC prave papske velmoze 39,490 views•Jun 19, 2011
Srb03122010
2.34K subscribers
Отац Жарко Гавриловић о велможама папским

Иродови синови (геноцид у НДХ) English version click link below 252,755 views•Apr 21, 2016 ; 1:19:26 min.

English version : https://prijateljboziji.com/sons-of-herod/ or https://youtu.be/5r1JNnFjgag
and https://www.eduzdravlje.com/439294457

https://www.youtube.com/watch?v=L_SL2XG4A2g ; 1:19:26 min.
Prijatelj Bozji
30.7K subscribers
English version https://prijateljboziji.com/sons-of-h...
Филм „Иродови синови“ је документарно-аналитичка прича о геноциду над српским народом у Независној Држави Хрватској, који је кроз минуле деценије прикриван, излаган политичком ембаргу, забранама и цензури. Нигде у свету није забележен ни један пример постојања логора смрти за децу осим у НДХ. Зато филм посебну пажњу обраћа страдању деце, бавећи се узроцима овог свирепог злочина, откривајући истовремено његову дубину, улогу римокатоличке цркве, али и онога ко је деценијама био чувар ове страшне тајне и крашких јама.

SMILJA AVRAMOV: SAD, Vatikana i Nemačke sklopili tajni sporazum za uništenje pravoslavlja (VIDEO)

 Na okruglom stolu, koji je organizovan od strane Pokreta za Srbiju, povodom zasedanja evropske grupe Trilateralne komisije u Beogradu od 31. oktobra do 2. novembra 2014, prof. dr Smilja Avramov govorila je o tajnom sporazumu i uništenju pravoslavlja od strane Vatikana, SAD i Nemačke:

Prof. dr Smilja Avramov između ostalog je rekla:

„Između SAD, Vatikana i Nemačke sklopljen je 1976. godine tajni sporazum u 11 tačaka. Jedna od centralnih teza ovog sporazuma bila je ideja o federalizaciji sveta… Jedna od tačaka koja je mene posebno pogodila, kad sam čitala taj sporazum, bila je – totalno uništenje Pravoslavlja.

Učesnici tajnog sporazuma su bili kristalno jasni – pravoslavlje mora biti izbačeno iz svetskih komunikacija, kao religija, jer je to jedini homogenizirajući momenat pravoslavnih zemalja koji ima političke dimenzije, i globalizacija uz Pravoslavlje teško da će uspeti.

Otuda uništenje Pravoslavlja, ali i prodor u Pravoslavnu Crkvu i bacanje teških para da bi se pridobili pojedini rukovodioci Pravoslavlja i da bi se na taj način uništila srž teologije pravoslavne. Jer ono što su konstatovali, a što nama pravoslavcima, koji verujemo u Pravoslavlje, što je vrlo značajno, i što je konstatovano na jednom od njihovih sastanaka, – da je jedina teološka misao – pravoslavna, koja se može vezivati sa civilnim shvatanjem društva i sa onim što oni zovu globalizacija, uz onaj minimum socijalnog momenta.“

 

SMILJA AVRAMOV: SAD, Vatikana i Nemačke sklopili tajni sporazum za uništenje pravoslavlja (VIDEO)

https://www.intermagazin.rs/smilja-avramov-sad-vatikana-i-nemacke-sklopili-tajni-sporazum-za-unistenje-pravoslavlja-video/
-
Bojan Boka
5 years ago
Sve je istina, ne budite naivni. Mislite da mocnici ne zele sacuvati svoju moc, novac, uticaj. Sve je logicno i apsolutno prosto i prirodno. Kao sto se mi borimo oko sitnine i malih stvari oni se za velike stvari bore jos zesce i pri tom se igraju nasim zivotima i sudbinama. Pa dokle... ? Ne verujem u teorije zavere, vec znam da su gola istina! Naslednici velikih svetskih lopova vladaju svetom, a mi smo za njih sitna boranija.


rbija i Trilateralna komisija - okrugli sto - 30.10.2014. - www.pokretzasrbiju.org
42,344 views•Oct 31, 2014

196

11

SHARE

SAVE


Pokret za Srbiju
660 subscribers
СРБИЈА И ТРИЛАТЕРАЛНА КОМИСИЈА
Комплетан снимак сва три излагања.
...
Учествовали су:
- проф. др Смиља Аврамов
- Милан Видојевић
- Љубомир Кљакић
- Горан Петронијевић, адвокат
Модератор: Оливер Вуловић

Округли сто је организовао покрет за Србију, поводом заседања европске групе Трилатералне комисије у Београду од 31. октобра до 2. новембра 2014.
Када је Трилатерална комисија у питању, нема недоумица, нема тајне и нема мистерије.
Ово стога, што је од свог оснивања 1973. до данас, Трилатерална комисија једна од оних неколико утицајнијих организација које идеолошки, политички и пропагандно сервисирају америчку корпоративну олигархију, њен транснационални савез моћи и њен агресивни програм светске доминације. Реч је о традицији дугој читав један век.
Ограничена демократија, тотални друштвени надзор и тотална контрола, системско и систематско искључење човека из одлучивања о властитом животу, перманетни класни рат корпоративне олигархије против човечанства и, нарочито, неприкосновеност корпоративних и геополитичких интереса САД у светским пословима, јесу догме којих се током протеклих четрдесет година Трилатерална комисија доследно држи. То је доктрина либералног фашизма са својим бројним дериватима.
Београдски састанак европске групе Трилатералне комисије има да још једном потврди такво стање чињеница...

http://www.pokretzasrbiju.org

-
Bojan Boka
5 years ago
Sve je istina, ne budite naivni. Mislite da mocnici ne zele sacuvati svoju moc, novac, uticaj. Sve je logicno i apsolutno prosto i prirodno. Kao sto se mi borimo oko sitnine i malih stvari oni se za velike stvari bore jos zesce i pri tom se igraju nasim zivotima i sudbinama. Pa dokle... ? Ne verujem u teorije zavere, vec znam da su gola istina! Naslednici velikih svetskih lopova vladaju svetom, a mi smo za njih sitna boranija.
-
Zmedieval
5 years ago
Milan Vidojević. - Taj čovek piše neviđene gluposti. Zavera postoji, ali ne onako kako on piše. Bio je jednom i na happy tv.-u gde je "pobijao" da su masoni zla organizacija. U toj emisiji on je rekao da razlog što Buš porodica nastoji da vlada svetom (takoreći) je taj što oni misle da potiču od Henrika II engleskog kralja (ako se ne varam II.); to je neviđena glupost, uopšte ne postoji nikakva loza niti tvrdnja Buševa da oni potiču od te loze. Prava istina zašto Buševi hoće da vladaju svetom je taj što su oni članovi tajne organizacije koja se zove Red - društvo Lobanja i kosti, ta organizacija nastoji da stvori novi svetski poredak i izgleda da potiče od reda iluminata iz 18. veka. Dalje, u emisiji je Vidojević tvrdio da su neki Nemanjići bili članovi reda templara; glupost, red templara je bio monaški red i mogli su da uđu samo muškarci rimokatolici i rimokatolički monasi; s obzirom da niko od Nemanjića nije bio rimokatolik, niti rimokatolički monah nije mogao ni da bude član reda templara. Templare vole često da spominju masoni, jer oni misle da od njih potiču, a uopšte nemaju nikakve veze s njima. Negde sam pročitao ako se dobro sećam da Vidojević veliča Krovlija; Krovli je smatran najgorim čovekom ikad rođenim, kako onda Vidojević može veličati takvog čoveka. Vidojević je izgleda plaćen od masona da zamućuje vodu prave zavere. Masoni sigurno jesu zla organizacija, radi se o satanističkoj organizaciji. Dokaz za to su dela od najviših masona - Alberta Pajka, Menli P. Hola. Masoni vole da kažu da je Pajk bio obični filozof i skoro niko od masona ne prihvaća njegove satanističke filozofije. Ovo nije istina, on je jedan od najpoštovanijih masona u masoneriji u istoriji masoneriji. U svetskoj loži škotskog obreda u SAD-u postoji njemu u čast izgrađen mauzolej. Mauzolej je izgrađen po arhitektonskom uzoru nekog persijskog vladara, to je ogromna građevina - dvorac-mauzolej. S obzirom da je izgrađen po uzoru na mauzolej persijskog vladara - "cara" očito da je zaključak da masoni Pajka smatraju carem. U toj svetskoj loži se vidi prestol za svetskog cara masonerije, njihov car nosi skiptar i mač; kao carevi ili kraljevi (samo ovi nisu hrišćanski). Svetski car masonerije zaseda u toj loži, on zamenjuje Pajka, ne znam ko je sad masonski "car". Toliko o tome da je Pajk u masoneriji obični neprihvaćeni filozof, oni njega smatraju carem. Ništa čudno što masoni lažu, to je sasvim normalna praksa za masone. Viši masoni lažu niže, a svi masoni treba da lažu ljude koji nisu masoni. Postoji i velika statua Pajka u nekog gradu u SAD-u.
-
Zmedieval
5 years ago
Zašto je Vidojević nazvao regularnu ložu ne regularnom? Ovo mi je nešto sumnjivo. Naime, već neko vreme postoji "rat" masona u Srbiji koja je loža regularna, a koja nije i ima masona koji regularnu ložu nazivaju ne regularnom. Da li je onda Vidojević mason koji nije član regularne lože i stoga je naziva ne regularnom.
-
Sonja Beric
5 years ago
Bio sam protivnik komunizma a sad sam najveci komunista ...Sve je velika prevara gde 1% stanovnika zivi na racun99% ostalih. Ljudi moraju da razviju svest o svetu gde zive , da svoje znanje ne ogranice na usko strucno, kako se danas uporno protura sistem .
- Zmedieval
5 years ago
Vidojević kaže da je ministarka Mihajlović zamrzla svoje članstvo u trilaterali. Ona nikada nije ni bila član trilaterale. Ona je član nevladine organizacije east-west bridge, ali nije član trilateralne komisije. Trojica Srba su postali članovi trilaterale pre par godina u Berlinu i to su prvi trilateralci i oni su i danas članovi trilaterale: Jovan Kovačić, Tahir Hasanović i Dejan Novaković. Članovi e.-w. b. su verovatno savetodavci članovi trilaterale, ali članovi trilaterale sigurno nisu. E.-w. b. je povezan sa masonerijom, tu organizaciju su osnovali masoni, i danas sigurno ima dosta masona u toj organizacij. Tahir Hasanović je dokazani mason, ima i slika gde se vidi u masonskoj kecelji.

"Da Nikolić razmisli o povraćaju monarhije u Srbiju". Ovo sigurno nije istina.
-
Zmedieval
3 years ago
Ispravka, članstvo se promeilo odkad sam pisao pre 2 godine, Tahir i Dajan nisu više članovi nego su: Slavko Carić i Aleksandar Nikolić.
Sa njihovog sajta članstvo: http://trilateral.org/download/files/membership/TC_list_1_17.pdf Da je ministarka član east-west brigde informacija je sa sajta e-w bridge. E-w b nije isto što i trilaterala nego su članovi trilaterale članovi ew b.
- Zmedieval
3 years ago
Slavko Carić je čovek Erste banke u Beogradu, a Aleksandar Nikolić zamenik ministra vanjskih poslova - visoka funkcija.
-
Zmedieval
3 years ago
http://trilateral.org/download/files/membership/TC_list_1_17.pdf Ovde možemo videti da je Kolinda iako predsednica Hrvatske i dalje član trilateralne komisije.
-
Dejan F.
1 year ago
@ Zmedieval Hvala na komentarima. Ostao sam bez teksta kada sam video spisak EWBridge, a naročito kada sam u moru negativnih imena video ime Jove Bakića. Mislim, kako je moguće da je sebi dozvolio da stoji rame uz rame sa Ž. Mitrovićem (recimo) ? Da li je to njegovo prirodno društvo ?
-
Dagg M.
5 years ago
@Thor Thorowsky Pa kako ste pobijedili kad ste završili u bježaniji na Krf gdje je poginulo 250,000 Srba. Pobijedili su Englezi Francuzi i Rusi a ne vi. A u drugom ste bili službeno na strani nacista do kraja rata kada vas je oslobodila Crvena Armija i partizani iz Hrvatske i BiH.

A da ste u prvom pokušali da zadržite hrvatski teritorij bilo bi isto što i devedesetih samo puno gore jer smo mi tada imali oružje.

A ljudi moji koje vi mitove stvarate. Nije ratovanje za vas, dosad je to trebalo prihvatiti.- IdontGiveFuck 001
5 years ago
@Dagg M.
Isprasili smo vas, hrvate, dobro na Ceru i Kolubari. Bila je bezanija austrijskih konjusara. :D
-
Ministar Prosvete
5 years ago
Sam pojam "Teorija zavere" je osmisljen da dezavuise istinite informacije. Kompletna ljudska istorija je samo istorija zavera. Svaka politicka aktivnost konstantno ukljucuje zavere. Cesto su zavere unutar stranke vece od zavera prema protivnicima. Tako da oni koji kazu da ne veruju u Teorije zavere su nojevi koji zabijaju glavu u pesak pred cinjenicama.

Organizacija kao sto je Trilaterala se ne bavi spletkarenjem vec upravljanjem svetom. Dovoljno je videti ko su clanovi.
-
spoljni saradnik
5 years ago
Ne znam zašto se tvoja zakržljalost našla prozvanom.

3

ДРДРНЕЈЕ
ДРДРНЕЈЕ
5 years ago
Na svu srecu pa je tako , to je znak da mislimo svojom glavom . Nismo nimalo slicni vama , jer je vreme pokazalo da vi nikad niste mislili svojom glavom i uvek ste pokorno slusali nadredjene . Šturm KG
Šturm KG
3 years ago
Zar nisu, bar velika vecina nasih politicara/bogatasa, deca komunista i upravo odgovor na tvoj text?


Hh Ccc
Hh Ccc
9 months ago
Sonja Beric tito je bio mason. Hazar!
- Slavko
Slavko
5 years ago
I ja sam razmisljao o tome da je Vidojevic mason i mislim da jeste u to sam poceo da sumnjam kad sam gledao jednu emisiju u kojoj je izmedju ostalih i on bio gost na hepi televiziji.I kad covek sagleda celokupnu situaciju nezna kome da veruje


Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
@Jovan Misic Hvala na odgovoru i potpori. Da, ja sam isto gledao tu emisiju, može biti da je mason; verovatno i jeste i ističe čudne tvrdnje da tako reći zamuti vodu. Ne bi ništa bilo čudno da je Vidojević mason; npr. i Lučić je mason, a razotkiva tajne organizacije. Ima tih teoretičara zavere koji ističu ne normalne tvrdnje npr. Lučić kaže da su se Srbi doselili iz druge galaksije. Tako isto ima u Engleskoj Dejvid Ajk koji tvrdi da su Obama i ostali moćnici veliki gušteri koji piju krv. Dejvid Ajk je ustvari povezan sa Nju ejdžom, i prepisuje iz knjiga Alis Bejli teozofkinje i satanistkinje koja je osnovala organizaciju Lucis trust (poverenje u lucifera). ... Na srpskom jeziku je izgleda što se tiče zavere najbolji Miroljub Petrović, ali i on ima nekih netačnosti. ... Postoji veliki problem što se tiče zavere. Ljudi su u zabludi ako misle da je to jednostana stvar, uzmu neku knjigu i pročitaju ili pogledaju video i gotovo. Radi se o tome da je napisano puno gluposti o tajnim organizacijama. Ne postoji ništa na svetu o čemu je više gluposti napisano nego o tajnim organizacijama. Jedan od razloga je i taj što su organizacije tajne, i onda tu uvek postoji mesta za spekulacije i preterivanja. Drugi od razloga može biti taj da sami zaverenici zamućuju vodu. Treći razlog je taj što nedovoljno informisana osoba ili nedovoljno oštroumna počinje da piše knjige o tajnim organizacija i onda svi prepisuju od njega ili ga citiraju. Četvrti razlog je paranoičnost. Peti, želja da se dobro zaradi, jer teoretičari zavere na Zapadu zarađuju dobre pare, npr. Dejvid Ajk zarađuje more para. Sada je popularna teorija o velikim gušterima - nju ejdž glupost. Prava zavera počinje od 1776. g. kad su osnovani "iluminati". Niko o njima tada nije pisao da su oni gušteri. Primer nedovoljne promišljenosti: npr. u Bohemijskoj šumi kod San Franciska američka elita spaljuje lutku čoveka svake godine u leto. Aleks Džons koji je upao taj dan kada su vršili spaljivanje je tvdio i tvrdi da oni prinose žrtvu molohu. Netačno. Oni spaljuju telo lutke pred velikom sovom. Sova je simbol paganskog božanstva minerve ili atine. Atina je smatrana božanstvom umetnosti, ženskih zanata, ratovanja, poljoprivrede. itd.


Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
@Jovan Misic
Postoji i povezanost italijanske mafije Koza Nostra i mafije Ndrangeta sa masonerijom.


Slavko
Slavko
5 years ago
@Zmedieval
Ko zna sta je u svemu tome istina,ja mislim da su vecina tih ljudi koji proucavaju tematiku teorije zavere i slicno postavljeni od strane tajnih organizacija da zamajavaju i lude ovaj napaceni narod,Lucic kaze kao da nije vise u masoneriji ali realno covek nemoze da mu veruje,a da je masonerija povezana sa mafijom to je vrlo verovatno cak sta vise moze se reci da je sigurno povezana.


Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
@Jovan Misic Ono što sam napisao je provereno. ... Lučić je izbačen iz masonerije, ali možda bi mogli reći: "jednom mason, uvek mason". Postoje dokazi povezanosti italijanskih mafija sa masonerijom. Endrangeta ima ritual prijema u mafiju zasnovan na masonskom ritualu. Vrh te mafije (santisti) je ujedno deo masonerije. Ništa čudno. Masonerija je uvek bila povezana sa revolucionarnim organizacijama: iluminati, jakubinci, buanorotisti, karbonari, blankisti, anarhisti, socijalisti, komunisti, filadelfisti, mlada turska.


Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
@Jovan Misic Neke zanimljivosti. Lenjin je bio mason, 31 stepen masonerije iniciran u francuskoj loži Art et Travail (iz knjige: Oleg Platonov, “Russia’s Crown of Thorns: The Secret History of Freemasonry 1731-1996″, Moscow, 2000, Volume 2, str. 417). U svojoj poseti loži Velikom orjentu u Parizu 1905. g. upisao je svoje ime u knjigu posetilaca (Viktor Kuznetsov, “The Secret of the October Coup”, St. Petersburg, 2001, str. 42). Lenjin je pripadao i loži Devet sestara 1914. g. (Soviet Analyst, June, 2002, str. 12) i loži Union de Belville. Ovo su sve francuske lože, one su bile revolucionarnog karaktera još od francuske revolucije u 18. veku kada je krvavom piru uvedena demokracija u Francuskoj. U stvari demokracija ima velike veze sa socijalizmom i komunizmom. Trocki boljševik je takođe bio mason, njegov masonski brat Rozi fr. lože Jean Georges je pozdravio svoju braću Lenjina i Trockog (La Libre Parole, 1918). Mnogi od bolješevika su bili masoni: Boris Solovjev, Vikenti Veresajev, Grigori Zinovjev (Veliki orjent), Maksim Litvinov, Nikolaj Bukharin, Rakovski, Jakov Sverdlov, Anatoli Lunaharski, Mešislav Kozlovski (poljski mason), Karl Radek (Veliki orjent), Mikhail Borodin, Leonid Krasin, Vladimir Džhunkovski i mnogi drugi. U KGB arhivama, istoričar Viktor Bratjev našao je dokument prema kojemu je Lunašarski pripadao Velikom orjentu (Anton Pervušin, “The Occult Secret of the NKVD and the SS”, St. Petersburg, Moscow 1999, str.133). Neki od boljševika: Lenjin i drugi su pripadali židovskoj organizaciji B’nai B’rit što možda objašnjava veliku umešanost Židova u revoluciji u Rusiji.


Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
Neki monah na dan parade je sa narodom hteo da prođe sa litijom, tj. prije homoseksualaca. Policija im je zabranila put, rekli su da su policajci imali čudne prstenove na rukama. Taj monah je govorio da su masoni okupirali Srbiju. Masoni zaista imaju svakojake prstenove koje nose, tako da upućuje na to da su ti policajci ustvari masoni. Verovatno i jesu. Ništa čudno, u Srbiji ima puno masonskih loža. Eto, vidite vi šta se dešava u Srbiji, a narod ni ne zna. Određena grupa ljudi uništava Srbiju i Srbe uzduž i popreko. Ja razmišljam da bi u Srbiji trebalo uspostaviti određenu takoreći srednjovekovno-modernu državu. Bila je antika (stari vek), zatim srednji vek, renesansa spojena u novi vek, "prosvetiteljstvo", moderno doba.

1

Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
@Zmedieval Jako je bitno, nakon srednjeg veka dolazi renesansa i novi vek. Renesansa je zasnovana na "idoloziranju" antike. Tada započinje klasicizam, on traje i danas. Od renesanse pa na ovamo gotovo sve je bilo zasnovano na antici (na Zapadu). I do danas se osete uticaji antike.
Nikada nije bilo doba zasnovano na srednjem veku. Moje je mišljenje da bi u Srbiji trebalo doći takvo neko doba u kome bi postojala zasnovanost na srpskom srednjem veku, Vizantiji. Što se tiče antike, postsrednjovekovnih doba uzimalo bi se ono što valja, ali ne bi se antika promatrala bez ikakve kritike kao u klasicizmu. Stvorila bi se neka srednjovekovno-moderna država u kojoj bi se uzimalo ono što valja iz svih doba, a pogotovo iz srednjeg vek.
Šta su tajna društva, ako ne produkt klasicizma. Tajna društva u Evropi su nastala pod uticajem divljenja antici (klasicizam); s obzirom da je klasicizam već prodro u zapadnoj Evropi u gotovo sve pore društva stvorena su i tajna društva. Tajna društva su i izmišljena u antici. Postojala su u starom Egiptu, a posebno u staroj Grčkoj: eluzijanske misterije, pitagorejsko tajno društvo i dr..
U srednjem veku nisu ni postojala tajna društva. Interesovanje za tajna društva su stvorena u klasicizmu.

2

Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
"Mračno doba" nije ni postojalo. To su izmišljotine prvenstveno "prosvetiteljskih" filozofa. Ako pod mračnim dobom podrazumevamo da su ljudi bili glupavi, ništa nisu napravili; onda srednji vek uopšte nije bio mračno doba. Samo definisinje srednjeg veka kao mračnog je zasnovano na tome što ti ljudi nisu "idolizovali" antiku. Npr. samo gledište estetike od renesanse je preneseno na antiku; tako je za ono što je lepo smatrano ono što je antičko; a s obzirom da srednji vek nije imao takvo mišljenje, njega su nazvali mračnim dobom. U Francuskoj u klasicizmu savršenstvom se smatrao Partenon: http://en.wikipedia.org/wiki/Parthenon http://academic.reed.edu/humanities/110Tech/Parthenon.html po meni Partenon uopšte ne izgleda posebno, jednostavna struktura, stubovi poredani u oblik pravogaonika; čak i u rekonstrukciji Partenon se ne čini posebnim.
Lepše mi izgleda Notre dam u Parizu: http://www.notredamedeparis.fr/spip.php?article448 http://www.notredamedeparis.fr/spip.php?article381 puno lepše, obojani prozori, skulpture svuda po katedrali... Zašto bi i gradili partenonsku katedralu, ovakva se čini lepšom, ili barem kvaliteno napravljenom.

2

Mihajlo Sailovic
Mihajlo Sailovic
5 years ago
Svaka čast. Šteta što nema više ljudi poput Vas, ko god da ste. Pozdrav!


Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
...Slava Bogu.
...
Zahvalan sam na potpori.
Nedavno sam saznao sa je Vidojević tvrdio da 666 nije uopšte loš broj, i da su masoni ustvari dobri momci, prosvetitelji. Vidojević tvrdi da su Srbi ustvari vanzemaljci koji su se spustili na Atlantidu.

1

Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
Trebala su se u Srbiji tajna društva istraživati već odavno, tada ne bi bili ovde gde jesmo. A sad jel kasno.

1

Slavko
Slavko
5 years ago
@Zmedieval
Vidojevic je provaljen odavno,nego je problem sto covek nezna kome da veruje vise i tako iz dana u dan i zivot prodje i kad se osvrnes gde si bio sta si radio...


Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
Postoje tzv. gate keepers, tj. vratari koji sprečavaju da prave informacije dođu u širu javnost. Vidojević je jedan od njih.
Međutim, meni se čini da 90% medija u Srbiji su pod nečijim planiranim uticajem. Npr. nikada se u medijima ne spominju bitna dešavanja tipa sastanci Bilderberg grupe, sastanak u bohemijskom klubu i drugi slični. Prošle godine je bio sastanak Bilderberg grupe u Danskoj, ceo hotel su zauzeli, bilo je ogromno osiguranje, i policija ih je čuvala; međutim ništa od tih dešavanje nije bilo u medijima, normalno ne i u srpskim. Da bila je trilaterala u Beogradu, moralo je biti obaveštenja u srpskim medijima, ali svi oni su prikazani kao dobri ljudi.

1

Сербкиња - Tanya Serbia
Сербкиња - Tanya Serbia
1 year ago
http://www.koreni.rs/milan-vidojevic-prvi-srbin-na-celu-reda-hrama-svetog-jovana/
- BS
5 years ago
delimicno si u pravu...ali...ALI...mislim da je nekoliko nemanjica bilo prvo blize katolickoj crkvi stoga se ne iskljucuje mogucnost da su ucestvovali kojekude kao templari mada koliko mi je poznato za vreme istih tih nemanjica kada su templari picili ka jerusalimu kroz nasu zemlju nisu bas bili fini ...o albertu pajku necu da pricam on je napisao "pravilnik" za masone kao hitler majn kamf ...to je jedno te isto cista dokrtina...


Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
@tasicjeshmeker U pravu sam u svemu što sam napisao. Nijedan od Nemanjća nije bio rimokatolik, tako da nisu mogli biti članovi reda templara. Templari su bili monaški, vojni, rimokatolički red, nisu bili tajna organizacija. Templar nije mogao biti čovek koji nije rimokatolik i nije rimokatolički monah. Da, neki Nemanjići su pregovarali sa rimokatoličkom crkvom, ali niko od njih nije postao rimokatolik, a kamoli još rimokatolički monah, a kamoli još vojni, rimokatolički monah (što je miljama daleko od učenja Pravoslavne Crkve, normalno i da je daleko da pravoslavac postane rimokatolik). Postoji slučajeva kod vizantinaca da su neki od njih postali rimokatolici, ali nisu monasi.
Da masoni danas ne smatraju da potiču od templara, uopšte o templarima se ne bi ni pričalo. Međutim, masoni smatraju da potiču od njih te se stalno forsiraju u javnosti izmišljotine o tom monaškom redu. Nijedna legenda o masonima kao templarima nije utemeljena. Te legende su izmišljene u 18. veku i tada su osnovane templarske masonske lože tzv. Strikt obzervans. Članovi tih loža su tvrdili da potiču direktno od templara, međutim to je sve bilo izmišljeno da bi uvukli sve više ljudi u njihovu ložu, to je bilo doba težnji ka senzacionalizmu, te tvrdnja da neka organizacija potiče od tempara predstavljalo je privlačnu reklamu. Upravo te masonske lože su odigrale bitnu ulogu u francuskoj revoluciji. S.o. su smatrali da treba da se osvete francuskom kralju, papi i redu hospitalaca (koji i dan danas postoje). Mogli su da se osvete francuskom kralju, mrzeli su ga. Postoji i zapis iz rituala S.o..: osobi se povežu oči i da mu se mač, zatim ga se postavi pred tri lutke, onda kažu da su to francuski kralj, papa i master hospitalaca, osoba im odseče glave i iz njih izađe krv, a osoba viče: "Osveta, osveta". Krv je životinjska i služi da približi situaciju kao da je ubistvo učinjeno zapravski.

2

BS
BS
5 years ago
@Zmedieval ...ok...rekao sam "mislim" pre svega stos am dalje pisao :)
templari su bili obicni bankari svog vremena ...sluzili su crkvi i kraljevima a onda ih je valjda filip bese nadimka lepi posekao...ali id alje postoji leegenda da ih nisu komplet satrli nego da je deo njih preziveo id a asu otisli u ilegalu i tako tihi bili par vekova ...sta znam ...tuzno mi je sto pored svih tih bratstava...templara masona iluminata trilaterala i ostalih ...nije recimo iznedren asasinski red koji bi kao i tada sekao ta govna ionako ih se nakotilo :D


Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
@tasicjeshmeker Da, postoji ta legenda, ali ona se ne može dokazati da je istinita. Nemoguće je da jedna organizacija tajno postoji vekovima i da nema nijedan dokaz o njenom postojanju, i onda da se odjednom pojavi i tvrdi da je postojala kontinuirano od njihovog nastanka. Jednostavno to je sve izmišljeno da bi zadovoljavalo težnju tadašnjeg plemstva ka senzacionalizmu. U masone u to vreme su ulazili svakakvi lažovi...
Masoni, oni hoće sebe da prikažu kao drevnu organizaciju, iako to uopšte nisu, sve sebi prisvajaju.


BS
BS
5 years ago
ma da se vrate asasini i naprave zetvu :D


Djordje Bogdanovic
Djordje Bogdanovic
5 years ago
izvini, ali simeun je bio katolik dok ga sin nije preobratio


Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
Neki Nemanjići su pregovarali sa rimokatolicima, ali nisu postali rimokatolici. Poznato mi je da je sveti Sava zvao rimokatoličku veru - "papska jeres". Car Dušan je takođe smatrao rimokatolicizam za "papsku jeres", koristio je izraz i "poluverci", on je i zabranjivao da rimokatolici šire svoju veru po carstvu.

2

Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
@Djordje Bogdanovic
On je kršten u rimokatoličkoj crkvi kao mali, ali je zatim ubrzo kršten u Pravoslavnoj Crkvi. Prvo je kršten u rimokatoličkoj jer je bila opasnost da bi mogao umreti nekršten. Osim toga u to vreme nije postojao još totalni jaz između rimokatoličke i Pravoslavne crkve. Totalni jaz je postignut kada su krstaši 1204. godine osvojili Konstantinopolis.

2

Zmedieval
Zmedieval
5 years ago
Nije mi namera da ulazim u diskusiju, ali ako neko hoće da uništi Srbiju i pripremi je za Evropsku uniju i za Novi svetski poredak - Svet državu mora Srbima da uništi poštovanje prema svojim istorijskim vladarima, a pogotovo prema srednjovekovnim vladarima. Dosta je i rađeno u tom smislu. Iz mog iskustva sa istorijom, smatram da je najbolje čitati istorijske izvore i odnositi se kritički prema modernim istoričarima (ne mislim da oni pišu sve neistinito, nego da treba kritički razmišljati prema njima) jer kod njih je često ovako mišljenja: "Ovo je istina, ovo nije istina. Zašto? Zato što se meni tako sviđa." ...

1

BS
BS
5 years ago
sama cinjenica da ja imam 23 godine a da jos nisam usao u narodni muzej a zivim u bg sve govori.... oni taj muzej namerno drze zatvorenim ...za sve ima para nema covece za narodni muzej..sporadicno otvore kao za neke pizdarije al to ne priznajem...


ДРДРНЕЈЕ
ДРДРНЕЈЕ
5 years ago
@tasicjeshmeker
Na netu postoji mnogo tvrdnji da hitler nije napisao Maine Kampf , vec je to delo jednog jezuitskog svestenika a da je Hitler samo potpisao knjigu .Dakle tu se vec namece zakljucak da Hitler ipak nije neko ko je sam isplanirao drugi sv. rat . Na netu se moze naci jako mnogo materijala i dokaza o delovanju jezuita u zadnjih 100 godina. Pogledajte predavanje Walter Veitha , ne tvrdim i ne znam dal je sve tacno sto ovaj covek tvrdi , ali je neosporno da za mnoge stvari prilaze i dokazni materijal .Inace zaista cenim vase interesovanje .Zalosno je sto kod nas kad Ceca ili Jeca snimi pesmu ima milion pregleda za dan , a ove stvari nikoga ne interesuju . Ljudi nisu svesni u kakvom se mi drustvu nalazimo , ako ne budemo pametni i ne okrenmo se pravoslaavlju , ali u pravom smislu te reci tj. citanju svetog pisma , proucavanjem korena , podrskom profesorima kao sto je Jovan Deretic , nestacemo zaista kao narod . Pozdrav!


BS
BS
5 years ago
@DRDRNEJE naravno da hitler nije napisao tako se samo kaze....naravno da nije on isplanirao rat....i naravno da se nije ubio nego zavrsio negde u argentini.... sve tos toji ....mora uvek da postoji kriticka sumnja ...stos e tice cece i te cele price jednostavno ljudi idu linijom nizeg otpora jer sta ne znas ne moze nid a te boli....sa svime se slazem i mogu da debatujem na ove teme do sutra ali ovo sto se tice dertica...prijatelju covek je sam na tv priznao da je radio za cia_u .....necu dalje ni da g a komentarisem.


Sinisa Vukosavljevic
Sinisa Vukosavljevic
5 years ago
Nemanjići su krunu dobili od Vatikana

1

libcompany
libcompany
5 years ago
jedna devojka u USA je napravila lozu americkih predsednika i samo jedan od njih ne potice od Henrika II Svi pa cak i Obama imaju rodbinske veze u toj lozi !!!


Zmedieval
Zmedieval
3 years ago
To što je ona napravila uopšte nije dokazano. Nigde ne mogu da nađem tu lozu. U biti to je samo tvrdnja.

Share this page