https://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/cudo-u-banjaluci-ikona-svete-trojerucice-mirotoci-iz-slike-curi-zuto-ulje-prijatnog/27s7v8p

 

ČUDO U BANJALUCI Ikona Svete Trojeručice mirotoči? Iz slike curi žuto ulje prijatnog mirisa

  •  atvbl.com
  •  11.04.2017. 22:14 > 22:15

FOTO: ATVBL.COM / RAS SRBIJA

Ikona Sveta Trojeručice mirotoči, tako je objasnio Nikola Vojvodić u se čijem stanu u Banjaluci ikona i nalazi. Još od sinoć iz ikone curi žuto ulje prijatnog mirisa koje se sleva niz zid. Trag počinje tačno ispod ikone. Poleđina – suva.

FOTO: ATVBL.COM / RAS SRBIJA

- Odjedanput sam osetio neki fin miris, neobični miris. Nisam znao o čemu se radi, šta se dešava i kasnije sam pogledao ovamo i video da se niz ikonu sleva nešto kao ulje, da mirotoči ikona. Onda je to krenulo malo jačim mlazom i krenulo je niz zid - kaže Nikola.

Ikonu je kupio pre 15-ak dana od ikonopisca iz crkve Svete Trojice. I pre su mu se dešavale slične stvari, ali na manjim ikonama, pokoja kap na koju nije obraćao pažnju.

Nikolina majka priznaje da je sin veći vernik od nje, ali da se i sama začudila kad je videla, kako kaže, čudo sa Trojeručicom.

- Prvo nisam vjerovala, rekla sam: “Ma daj Nikola i tebe i tvojih gluposti”, i onda nakon sat, sat i po, koliko je već bilo, ja sam ušla i ne mogu da verujem. Onda sam se i prepala. Iskreno govoreći, ja verujem da postoji veća sila, ali baš ovo, čudno mi je, jednostavno zatečena sam. Ne znam šta da kažem za ovo - kaže Senka Miličević, Nikolina majka, piše ATV.

https://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/cudo-u-banjaluci-ikona-svete-trojerucice-mirotoci-iz-slike-curi-zuto-ulje-prijatnog/27s7v8p

 

Share this page